Hoppa till sidans innehåll

Sjövik

12 FEB 2017 13:06
I januari 1975 förvärvades Sjövik. Ove Larsson och Rune Klingstedt "tar på sig uppdraget" efter att vi i ett par års tid ältat denna fråga från och till. För 500 kr var lokalen vår.
  • Skapad: 12 FEB 2017 13:06

Renoveringen startade och i en första renoveringsetapp rustades den stora salen, samt att hela taket fick bytas ut. Vi startade under våren 1976 och den 27:e november invigdes åter ett projekt med "Södras signum".

Noteras kan att för att våga denna satsning behövdes kommunala pengar. Vi blev kallade till kommunalrådet Nils Falk i Oskarshamn, det var Ove Larsson, Bengt Johnson samt Sören Henriksson. Vi kom väl förberedda och särskilt Sören som hade förberett sig särskilt väl i skrivelser. Vi blev väl bemötta men var beredda på en hård dust. Vi hade bara nämnt något ur det vi hade med oss när "Nisse" sa att pojkarna inte var här för att prata strunt utan att få beviljat ett anslag, han slår klubban i bordet och till allas vår häpnad och lycka hade vi fått det stöd vi så väl behövde. Normalt är väl att man går ut på lokal och firar en så stor händelse. Men vi nöjde oss med en varmkorv och festis vid någon av stadens gatukök. Nu kom motionsdanser och danskurser igång i Sjövik. Söndagskvällar var det gammaldans. En omtyckt aktivitet som dessutom hjälpte upp ekonomin

1979 var det så dags för en storsatsning på Sjövik, en total-renovering av hela huset. Efter långa förberedelser där Bertil Krönmark hade upprättat ritningar var det så dags för byggherren Ove Larsson att formera styrkorna d.v.s. de frivilliga krafter som återigen ställde upp för förening och bygd, bygget gick väldigt bra.

Bertil Krönmark var den som betydde mycket för oss i kontakten med statliga och kommunala myndigheter, jag minns hur han kunde ringa sent på kvällen och bad mig komma hem till honom, jag behöver dina uppgifter sade han. Vi skrev om och ändrade i de handlingar som förelåg, detta upprepades många gånger. Han visste hur man gjorde för att få ut det mesta möjliga ur bidragsdjungeln. Hans enorma noggrannhet satte stor prägel samt en genuin känsla för det han åtagit sig. Vi kan inte vara nog tacksamma för hans arbete.

Totalkostnaden kom att lyda på 341,208 kr. 230,500 kr bidrog staten med och kommunen med 115,000 kr. Det blev faktiskt ett litet netto över, som användes till inventarier. Efter 1 496 frivilliga arbetstimmar står Sjövik klart för invigning.

Den 9:e december invigningstalar kommunalrådet Bengt Christersson inför ett fullsatt Sjövik. Vi var stolta som tuppar denna dag, men jag förundras ännu idag hur i sjutton vi orkade. Sjövikskommittén bestod detta viktiga år av Sören Henriksson, Bengt Johnson, Örjan Wolff, Bertil Karlsson, Bengt Andersson och Siv Svensson (numera Kronståhl).

Åren 1979 och 1980 hålls gemensamma träningsläger med IF Ariel för våra yngsta fotbollsspelare.

Skribent: Fredrik Svensson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
IK Tuna Södra - Fotboll
Ishult
57091 Kristdala

Kontakt:
Tel: 0491440051
E-post: This is a mailto link

Se all info

Bollsponsorer

Bo & Suzanne Nilsson

Nils-Erik Karlsson

Berit Johansson

Fam Mikael Agebjörn

Fam Peter Nilsson

Jan Axelsson

 

Hindersponsorer

Fam Mikael Agebjörn