Hoppa till sidans innehåll

Ridsektionen

12 FEB 2017 13:07
Den 16:e November 1988 bildas en Ridsektion av några ridintresserade tjejer.
  • Skapad: 12 FEB 2017 13:07

Det måste erkännas att dom kanske inte fick det där spontana bemötandet av oss andra och inte minst av undertecknad som nog tyckte mindre bra om detta. Åren går och man måste ta skeden i vacker hand och inse att detta var och har blivit en fantastisk verksamhet. Det har utvecklat föreningen ytterligare.

Den 29.e januari 1989 godkänner årsmötet formellt den bildade ridsektionen från november året innan. Ordförande blev Irene Pettersson och ledamöter Gunvor Simonsson, Ann-Charlotte Dolk, Marie-Louise Ossiansson och Ing-Marie Svensson. Första tiden var det problem med att ordna en plats som var lämplig att bedriva ridning på, alltefter som tiden gick fick man löfte av Sven-Göran Svensson att hålla till i grusgropen på Kvarnäs. Resultatet härav finns att läsa på annan plats i denna skrift.

Sektionen har anordnat kurser och studiecirklar samt ridlektioner av kunniga ridlärare. De olika ridmomenten är numera återkommande och består av terräng- tävlingar, karolinherritt, banhoppningar samt att representera klubben vid olika tävlingar i länet. Under 1999 har tjejerna deltagit i ponnyallsvenskan. De aktivas skara är idag uppe i 25 med ledare. En bra utveckling som i huvudsak vänder sig till flickor och yngre damer.

Skribent: Fredrik Svensson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
IK Tuna Södra - Fotboll
Ishult
57091 Kristdala

Kontakt:
Tel: 0491440051
E-post: This is a mailto link

Se all info

Bollsponsorer

Bo & Suzanne Nilsson

Nils-Erik Karlsson

Berit Johansson

Fam Mikael Agebjörn

Fam Peter Nilsson

Jan Axelsson

 

Hindersponsorer

Fam Mikael Agebjörn